Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ázsia Térképe

ázsia térképe

ázsia és európa néhány állama két kontinensen terül el mivel a földrajzi határvonal nem a politikai határokat követi. F fülöp szigetek g grúzia i india indonézia irak irán izrael j japán jemen jordánia.

ázsia térképe Azsia Domborzati Politikai Duo ázsia térképe Azsia Domborzati Politikai Duo

A legkisebb piros pont minimum 5000 lakosságú várost jelent.

ázsia jelenlegi népessége kor és nem szerint 2020 09 06 férfi nő. Az emberi népesség mintegy 60 a itt él. ázsia város és népsűrűség térképe. Ez a föld teljes területének 8 7 át teszi ki a szárazföldeknek pedig a 29 8 át.

A görög szó napkeletet jelent. Ugrás a navigációhoz ugrás a kereséshez. 176 941 913 10. Kelet nyugati irányban 9000 km.

A föld legészakibb sivataga bőrög delín elsz homokdűnéi. A afganisztán azerbajdzsán b bahrein banglades bhután brunei d dél korea é észak korea. A góbi a pamír lábától a khingannek hegyig terjed. ázsia átnyúlik a déli féltekére is kiterjedése észak déli irányban 11 000 km.

A képre kattintva megtekinthető a nagyobb változat. Területe 44 5 millió km. K kambodzsa katar kazahsztán kína kirgizisztán kuvait l laosz libanon m malajzia mianmar mongólia n nepál. A régió tektonikus lemezek találkozásán helyezkedik el ezért erős szeizmikus és vulkanikus aktivitás jellemző rá.

A térkép nagyítható mozgatható a részletekért. A piros körök 50 000 vagy akár több mint 10 milliós lakosságú várost jelentenek. A seterra egy ingyenes térképes kvízjáték segítségével megjegyezheted a világ országait városait és egyéb földrajzi egységeit. ázsia a legnagyobb és legnépesebb kontinens területe 44 5 millió km.

ö örményország p pakisztán sz szaúd arábia szíria. Ez a föld teljes területének 8 7 át teszi ki a szárazföldeknek pedig a 29 8 át. ázsia politikai térképe ázsia országaival. Délkelet ázsia ázsiai régióba azon országok tartoznak amelyek kínától délre indiától keletre és ausztráliától északra fekszenek.

250px északon a jeges tenger keleten a csendes óceán és melléktengerei délkeleten ausztrália és óceánia délen az indiai óceán délnyugaton a vörös tenger a szuezi csatorna és a földközi tenger nyugaton a fekete tenger a kaukázus a kaszpi tenger az urál. Közép ázsia igen változatos topográfiai képződményekben köztük magas fennsíkok és hegyek hatalmas sivatagok kara kum kizil kum takla makán és fátlan füves sztyeppék is megtalálhatók. Független államok elismert államok. Országok térképes kvízjátékok.

Anatólia vagy kis ázsia görögül aνατολή αnatolé vagy ανατολία anatolia törökül anadolu egy félsziget délnyugat ázsia része amely a mai törökország területén található. 185 776 094 10 2. ázsia és óceánia régiói között vitatott az elválasztás mivel jáva és új guinea és indonézia hol itt hol ott szerepel. Az emberi népesség mintegy 60 a itt él.

ázsia ázsia földrajzi egységeinek domborzatának vízrajzának bemutatása ázsia térképén. 192 086 364 9 7. A listában 49 állam szerepel melyek. Közép ázsiában a következő földrajzi szélsőségek vannak.

Közép ázsia geográfiai térképe mai országhatárokkal. Európával együtt alkotja eurázsiát amelynek ázsia a négyötöd részét teszi ki. A kis ázsia elnevezés az ókori latin asia minor megnevezésből származik amely viszont valószínűleg egy nyugat anatóliai kis királyság asszuva nevéből alakult ki. 193 541 088 9 4.

ázsia a legnagyobb és legnépesebb kontinens. Délkelet ázsia két földrajzi egységből áll. Ez a lista az ázsiai szuverén államokat és függő területeket sorolja fel. A szárazföldből indokínai félsziget és az attól keletre délkeletre fekvő szigetekből maláj szigetvilág az indokínai részen fekszik kambodzsa laosz.

ázsia térképe Azsia Domborzati Terkepe ázsia térképe Azsia Domborzati Terkepe

ázsia térképe Azsia Politikai Terkepe Azsia Orszagaival ázsia térképe Azsia Politikai Terkepe Azsia Orszagaival


Post a Comment for "ázsia Térképe"